A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради
Єдиний номер контакт-центру +380979709977

Європейський тиждень тестування на ВІЛ та гепатит пройде з 20 по 27 листопада 2020

Дата: 25.11.2020 18:52
Кількість переглядів: 222

 

Із 20 по 27 листопада в Україні - Європейський тиждень тестування. Він покликаний привернути увагу до захворювання на ВІЛ та вірусні гепатити.  

Як відомо, найбільш дієвий спосіб боротьби із ВІЛ та гепатитами - своєчасне тестування. Саме завдяки обізнаності у своєму статусі ВІЛ-позитивні люди можуть вести звичний спосіб життя, який забезпечує антиретровірусна терапія, що є безкоштовною. Водночас гепатиту С можна повністю позбутися за 3-6 місяців. 

Аби пройти експрес-тест, потрібно виділити лише 15 хвилин. Саме цей час необхідний вам, аби дізнатися свій статус. Крім цього, процедура є безкоштовною! 

Черкащанам пройти безкоштовне тестування можна:

✅звернувшись до свого сімейного лікаря;
✅звернувшись до Черкаського обласного центру громадського здоров’я (вулиця Нечуя-Левицького, 22);
✅у кабінетах “Довіри”. 

Наголошу, що інформація, яка стала відома особі, яка проводила тестування, є конфіденційною. Також, за бажанням, консультація та тестування можуть бути проведені анонімно. У такому випадку людина, яка бажає пройти експрес-тест, має право не зазначати своїх особистих даних. 

Пам'ятаймо: за позитивного результату - життя не закінчується. ВІЛ-позитивні громадяни - повноцінні члени суспільства, чиї права та свобода не можуть бути обмежені. На підставі ВІЛ-позитивного статусу не можна відмовляти в роботі, наданні медичної допомоги чи можливості отримати освіту. 
Не біймося проходити тестування!

#Європейський_тиждень_тестування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора