A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради
Єдиний номер контакт-центру +380979709977

Новини

ТОП-лікарів України, які сколихнули світ (до Міжнародного дня лікаря)

Професія лікаря відноситься до однієї з найдавніших. Першою професійною клятвою лікаря стала клятва Гіппократа. З ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я в перший понеділок жовтня відзначається Міжнародний день лікаря. Це день солідарності та активних дій лікарів усього світу. У 1971 році була створена міжнародна медична гуманітарна організація Лікарі без кордонів - Medecins Sans Frontieres, MSF. Серед засновників - Міжнародний Червоний Хрест, Мальтійський орден і ЮНІСЕФ. Організація є незалежною, що фінансується головним чином за рахунок суспільних пожертвувань з країн, де знаходяться її представництва. MSF, діючи під егідою ООН, надає допомогу жертвам природних катастроф, збройних конфліктів, епідемій, соціальної маргіналізації більш ніж у 80 країнах світу, допомагає усім незалежно від політичної, релігійної або етнічної приналежності.   Щорічно близько 700 медичних працівників MSF працюють у гарячих точках світу.   ТОП-лікарів України, які сколихнули світ Володимир Хавкін - вчений із Бердянська, який врятував світ від чуми та холери. Наприкінці XIX століття епідеміолог представив світові першу ефективну вакцину від холери. Його вміння оцінила Британська імперія, тому запросила до своєї найпроблемнішої колонії – Індії. Там вченого називали "великим білим цілителем", а преса нарекла його "благодійником людства".

16:19 07.10.2019

Всесвітній день серця

  Всесвітній день серця проводиться за ініціативою Всесвітньої федерації серця за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я з 2000 року. Це подія щорічного характеру, яка відзначається в останню неділю вересня. Із 2011-го року - фіксована дата - 29-те вересня. Метою цього міжнародного дня є підвищення обізнаності населення про хвороби серця, правильний спосіб життя для їх попередження і пропаганда профілактичних заходів для зменшення смертності від хвороб серця.   Серцево-судинні захворювання є однією з провідних причин смерті у світі. Метою проведення в цей день заходів є необхідність максимального залучення уваги людей до свого здоров’я, формування розуміння того, що на виникнення і перебіг хвороби можна і потрібно активно впливати. Основні фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань - це артеріальні гіпертензії, підвищений рівень загального холестерину крові та його фракцій, надмірна вага, гіподинамії, тютюнопаління і стреси. Повний обіг крові серцем дорослої людини відбувається за 20-28 сек, дитини - за 15 сек, у підлітка - за 18 сек. За добу кров обертається по тілу 1,5-2 тисячі разів.   Протягом життя (70-80 років) людське серце здатне заповнити близько 3 500 стандартних залізничних цистерн. За 70 років життя серце людини скорочується більше 2 500 000 000 разів. Із кожним скороченням серце виштовхує в артерії 70-80 мл крові. Приблизно 12 ударів досить, щоб заповнити, наприклад, стандартний літровий пакет. Ці цифри вірні в стані спокою. При фізичному навантаженні обсяг крові, що перекачується, зростає в кілька разів. При максимальних фізичних навантаженнях - в 4-5 разів, з кожним ударом виштовхується в артерії більше 200 мл крові, а стандартна нафтова цистерна - 60 тонн. Порахуйте і перевірте. Наше серце дуже працьовите, а дублерів у серця немає!    

13:39 29.09.2019

Що їсти для регенерації хрящів

Хрящ як тип сполучної тканини слугує середовищем між м’язово-скелетними елементами – кістками, зв’язками і м’язами. Тобто хрящ діє як килимок або подушка, захищаючи кістки в суглобах під час руху. Він має властивість відновлюватися відповідно до того, яку їжу ми їмо.

21:19 20.09.2019

Що «любить» наше серце?

Переїдання, недостатнє споживання овочів та фруктів, безконтрольне вживання висококалорійної та жирної їжі, газованих напоїв і солі − серйозні вороги серця. Та напротивагу є корисні рекомендації, що допоможуть побороти цих ворогів. Дотримуватись їх варто всім – маєте ви зараз проблеми з серцем чи ні.

21:17 17.09.2019

Лімфома виліковна у 80 % випадків, якщо звернення до лікаря вчасне

Всесвітній день боротьби з лімфомами проводиться щорічно 15 вересня. Цей день запровадили більш як 10 років тому. Його мета — привернути увагу до проблем людей, які зіткнулися з таким діагнозом, а також інформувати населення про симптоми захворювання та наголосити на необхідності своєчасного звернення до лікарів.   Лімфома - це пухлина з клітин імунної системи, різновид злоякісної пухлини, що вражає лімфатичну систему, яка складається з лімфатичних вузлів (невеликі закриті скупчення лімфоцитів), селезінки, вилочкової залози, кісткового мозку. Лімфома - це не одна хвороба, а група з понад 30-ти різних хвороб. Існують два головні типи пухлин імунної системи: лімфома Ходжкіна та неходжкінські лімфоми. Лімфоми - серйозне захворювання, прогресуюче з плином часу.     Сучасна практика дозволяє встановити, що лімфома виліковна в 80 % випадків. Шанси хворих на одужання повністю залежать від точної та своєчасної діагностики. У країнах Західної Європи захворюваність лімфомами становить близько 12-15 випадків на 100 000 населення на рік. В Україні на неходжкінські лімфоми і хронічний лімфолейкоз страждають 15 тис. осіб.   Тому важливо проходити профілактичні огляди, вчасно звертатися із проблемами до лікарів. Бережіть своє здоров’я!

13:13 15.09.2019

Всесвітній день надання першої медичної допомоги

  Із 2000 року Всесвітній день надання першої медичної допомоги проводиться щорічно в другу суботу вересня. Ініціатором його проведення є національні організації - члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. У 2019 році Всесвітній день надання першої медичної допомоги припадає на 14 вересня.   Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвитку можливих ускладнень. Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальним медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти важлива кожна секунда.   Уже давно відомо про існування так званої «золотої години», того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу. Саме в такі моменти здоров’я людини, яка потрапила в несподіване критичне становище, перебуває між життям і смертю. Пояснюється це тим, що максимальні компенсаторні функції організму людини, при виникненні раптових і серйозних ушкоджень, можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години. Протягом першої години після настання нещасного випадку надання першої медичної допомоги є найбільш ефективним і дозволяє мінімізувати розвиток небезпечних ускладнень.  

11:47 14.09.2019

Вірусні гепатити: симптоми, шляхи передачі та як лікувати

Вірусний гепатит − запальний процес тканин печінки, що викликаний вірусами. Сьогодні відома велика кількість таких організмів, що спроможні викликати вірусний гепатит. Найбільш відомі – гепатит А, В, С, D, E, F, G та TTV. Близько 170 млн людей страждає на гепатит С і близько 350−400 млн хворіє на вірусний гепатит В. Вони є основною причиною виникнення цирозу та раку печінки, від яких щорічно помирає близько 1,5 млн людей.

21:11 05.09.2019

Як правильно викликати швидку (ІНФОГРАФІКА)

До виклику швидкої допомоги зазвичай призводять несподівані і стресові ситуації. В таких умовах людям властиво забувати навіть прості номери телефонів. Паніка призводить до того, що диспетчер чує тільки плутані, сумбурні пояснення на підвищених тонах, а тим часом іде час, так необхідний пацієнту. Тож як правильно викликати швидку і яку інформацію потрібно повідомити оператору – сьогодні в нашій інфографіці.

21:07 02.09.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора