A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради
Єдиний номер контакт-центру +380979709977

Поради від лікаря-офтальмолога Дробот Н.В. про побутові травми очей

Дата: 29.02.2024 14:17
Кількість переглядів: 15

Друзі, з початком весни, коли люди починають прибирати присадибні ділянки, прослідковується тенденція зростання побутових травм очей. З метою уникнення даних травмувань хочемо поділитися з вами порадами від нашого лікаря-офтальмолога Дробот Надії Володимирівни.

ПОБУТОВІ ТРАВМИ ОЧЕЙ ТА ЯК ВІД НИХ ЗАХИСТИТИСЯ

👉У весняний період пацієнти найчастіше звертаються з травмуванням ока гілками дерев при їх обрізанні. Далі - побілка дерев та будівель. Гашене вапно при потраплянні в очі наносить не лише механічні, а й хімічні ушкодження. Також небезпека виникає, якщо нехтувати правилами техніки безпеки, при косінні трави.

👉У побуті розповсюджені і хімічні травми очей, до яких може призвести потрапляння звичної побутової хімії: рідина для миття посуду, аерозолі, лак для волосся, парфуми та інше. Частіше всього, незворотних ушкоджень від цих речовин не буде. Більш небезпечне потрапляння в очі кислот, а ще небезпечніше -лугів (засоби від іржі, вапняного нальоту, жиру, "Кріт" та інше).Це може призвести до помутніння рогівки і ,навіть, до втрати зору/

👉Також слід пам’ятати, що хімічні засоби, які використовуються на городах, зокрема отрута від шкідників, найчастіше призводять до поверхневого запалення та алергії. А згодом такі токсичні речовини можуть призвести до помутніння кришталика, або до токсичного ушкодження сітківки чи зорового нерва.

 ПОРАДИ:

- Перед будь-якими побутовими роботами потурбуйтесь про свій захист-одягніть захисні окуляри та рукавиці.

- Перед застосуванням хімічних засобів уважно прочитайте інструкцію та будьте обережні.

- Якщо в очі потрапив пил, сміття, хімія - не тріть їх, не чухайте, не тисніть на очі, негайно промийте великою кількістю чистої води та зверніться до офтальмолога.

- Якщо це проникаюче або непроникаюче поранення, то необхідно накласти чисту (бажано стерильну) пов'язку і не зволікаючи звернутись до лікаря.

Не займайтесь самолікуванням та не вичікуйте, що "все саме пройде", краще зверніться до спеціаліста, який надасть вам необхідну допомогу, щоб попередити розвиток тяжких внутрішньоочних ускладнень.

Для запису на прийом звертайтесь за номером контакт-центру📲 097-970-99-77

З турботою про ваше здоров'я ❤️


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора