A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради
Єдиний номер контакт-центру +380979709977

4 лютого - Всесвітній день боротьби з раком.

Дата: 05.02.2024 11:27
Кількість переглядів: 25

4 лютого – Всесвітній день боротьби з раком.

Рак не обирає. Ця хвороба вражає мешканців усіх країн, багатих і бідних, чоловіків та жінок, дітей та дорослих. Онкологічні захворювання стали однією з найбільш актуальних і невирішених медичних проблем людства. За останніми прогнозами ВООЗ, якщо темпи захворюваності зростатимуть і надалі, то до 2030 року кількість людей, що вперше захворіли на рак, зросте на 77% і сягне 35 млн. І поки вчені по всьому світу шукають нові методики лікування, кожен може докласти зусиль, щоб зруйнувати плани раку!

Головні дві речі, на які може вплинути людина – це профілактика та раннє виявлення онкозахворювань.

Перші ознаки онкології відрізнити від будь-якого іншого захворювання дуже складно, оскільки злоякісні клітини викликають інтоксикацію, що супроводжується симптомами звичайного нездужання. Проте причиною перевірити здоров'я та здати аналіз на онкологію (онкомаркери) можуть стати:

· безпричинне зниження маси тіла за невеликий (до 6 місяців) проміжок часу;

· безпричинні стрибки температури тіла;

· постійна втома та швидка стомлюваність;

· біль незрозумілої етіології;

· різке зниження гемоглобіну в аналізах крові.

На сьогоднішній день в КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня» працюють досвідчені фахівці, наявна необхідна діагностична апаратура для раннього виявлення онкологічних захворювань: цифровий флюорограф, гематологічні аналізатори та відеоезофагодуоденоскоп.

Ваш сімейний лікар, після попереднього первинного огляду, скерує Вас на подальше обстеження, надасть консультацію з питань самоогляду.

Пам’ятайте! Запорукою профілактики раку є активний та здоровий спосіб життя, правильне харчування, відмова від тютюнокуріння та надмірного вживання алкоголю, регулярне проходження медичних обстежень, своєчасне лікування захворювань і станів, що ведуть до розвитку онкологічної патології.

Нагадуємо, записатись на прийом до лікаря можна, зателефонувавши до КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня» за ЄДИНИМ НОМЕРОМ закладу 📞📲047-26-99-111

Бережіть своє здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора