A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради
Єдиний номер контакт-центру +380979709977

Обережно - кір !

Дата: 29.08.2023 16:10
Кількість переглядів: 53

     В Україні постійно реєструються випадки кору - небезпечного захворювання, яке поширюється надзвичайно стрімко та може мати серйозні наслідки для здоров'я.

    Кір – це гостре вірусне захворювання, що супроводжується запальним ураженням верхніх дихальних шляхів, висипом і поширенням токсинів, що продукуються вірусом, по всьому організму.

         Небезпечний кір  серйозними наслідками, особливо у дітей віком до п’яти років. Серед найчастіших ускладнень кору — запалення середнього вуха (отит) та дихальних шляхів (бронхіт), пневмонія, діарея, енцефаліт. Ця недуга може призвести навіть до смерті. Захворювання на кір під час вагітності також загрожує здоров’ю жінок — від розвитку ускладнень до передчасних пологів чи мимовільного аборту (викидня).

           Найкращий спосіб запобігти кору – вакцинація, яку проводять уже понад 50 років. Для захисту від хвороби дітям необхідно отримати 2 дози вакцини. За календарем щеплень України  перше щеплення роблять у 12 місяців, а в 6 років роблять друге щеплення. 

          Вагітним жінкам, які не хворіли на кір, але контактували з інфікованим, необхідно ввести противокоревий імуноглобулін протягом перших 3 діб від останнього спілкування з хворим.

      Щеплення від кору може бути зроблене і дорослій особі, яка контактувала з інфікованим за умови, що в дитинстві їй не було проведено вакцинацію, та вона ніколи не хворіла на кір.

                 Пам'ятайте хворобу легше попередити, аніж лікувати. Бережіть себе і будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора