A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради
Єдиний номер контакт-центру +380979709977

Правильне поводження з відходами – це важливо

Дата: 13.06.2023 12:37
Кількість переглядів: 47

       Питання поводження з відходами завжди було і залишається надзвичайно важливим, а особливо в лікувальному закладі. Адже боротьба з хворобами не повинна виходити за межі медичної установи, де головним джерелом зараження є відходи, які утворюються під час лікування.

    Щоб запобігти можливості проникнення небезпечних мікроорганізмів за межі медустанови, в КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня» ДСР ведеться суворий облік за контролем збору, зберіганням, переміщенням та утилізацією відходів, як медичних, так і побутових.

      З метою поглиблення знань про вимоги, що передбачені Державними  санітарно-протиепідемічними правилами і нормами щодо поводження з медичними відходами та враховуючи нововведення Міністерства охорони здоров'я, затверджені наказом від 06.09.2022  № 1602 «Про затвердження Змін до Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами» працівниками відділу інфекційного контролю спільно з головною медичною сестрою проведено навчання з середнім та молодшим медичним персоналом лікарні. Під час навчання з учасниками було пропрацьовано класифікацію категорій відходів, вимоги щодо збирання, зберігання, переміщення та утилізації відходів, доведено до відома та виконання правила поводження з медичними відходами в структурних підрозділах закладу.

   Згідно з новими нормами всі побутові відходи, окрім харчових, підлягають сортуванню, тому в КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня» ДСР  впроваджено роздільне збирання усіх нехарчових відходів з метою їх подальшої передачі для повторного використання або вторинної переробки.

     Суворі правила поводження з відходами покликані забезпечити безпеку як оточуючих, так і самих медичних працівників. Тільки неухильне дотримання норм та правил на всіх рівнях — може запобігти виникненню епідеміологічно небезпечних ситуацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора