A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради
Єдиний номер контакт-центру +380979709977

КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня» ДСР залишиться самостійним підприємством

Дата: 20.05.2023 10:26
Кількість переглядів: 34

      Нещодавно до КНП "Драбівська багатопрофільна лікарня" ДСР завітала регіональна телекомпанія «Суспільне». Приводом для візиту стало обговорення питання щодо формування Міністерством охорони здоров'я спроможної мережі медичних закладів, та те, що в рамках цієї реформи Драбівську лікарню не приєднуватимуть до інших лікарень району.

      Як повідомила голова Драбівської об'єднаної територіальної громади Світлана Орел, КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня» ДСР є фінансово спроможним підприємством.

      В ході інтерв'ю директор КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня» ДСР Світлана Бойко, розповіла, що заклад обслуговує населення п'яти громад, а це близько 33 тисяч осіб, на території з радіусом доїзду в деякі населені пункти  до 45 км, що по часу може тривати до 90 хвилин через поганий стан шляхів та відсутність громадського транспорту. Також за час війни на території цих громад зареєстровано близько 3 тис внутрішньо переміщених осіб.

         Відповідно до нинішнього законодавства, спроможна мережа повинна включати лікарні загального типу, які обслуговують понад 40 тис. населення. Таким чином КНП "Драбівська багатопрофільна лікарня" ДСР залишається Клінікою громади Черкаського округу Золотоніського кластреру.

         Як зазначила директор КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня» ДСР Світлана Бойко: «Входження в спроможну мережу – це план Міністерства охорони здоров'я щодо включення закладів у план закупівель високовартісного обладнання. Оскільки наша лікарня не виконує високоспеціалізовані дослідження чи хірургічні втручання, ми не претендуємо на те, щоб нам закуповувалося централізовано високовартісне обладнання. Тому я вважаю, що ми будемо фінансуватися так, як і до цього».

         Драбівська лікарня має ліцензію на медичну практику за 22 спеціальностями. В закладі працює 191 працівник, з них 27 лікарів, 89 осіб середнього медичного персоналу та інші працівники.

         Структура лікарні включає 10 підрозділів, з яких 7 відділень медичного напрямку та 3 допоміжні підрозділи.

         В складі медичних підрозділів є амбулаторно-поліклінічне відділення та стаціонар на 120 ліжок, в якому є соматичне відділення, де лікуються терапевтичні, неврологічні, кардіологічні, ендокринологічні пацієнти. В хірургічному відділенні є хірургічні, травматологічні, гінекологічні, офтальмологічні ліжка. Діє відділення невідкладної (екстреної) допомоги, в якому надається діагностична та медична допомога «24 на 7». В ньому працює ургентна лабораторія, є рентгенкабінет, узд, мала операційна, маніпуляційний кабінет.

        Також у 2018 році створено паліативне відділення, яке у своєму складі має стаціонарні ліжка та мобільну паліативну бригаду.

     Лікарня має сучасне рентгенобладнання – стаціонарний та пересувний флюорографи, рентгенапарат, узд,  фіброгастроскоп, має сучасні біохімічні та гематологічні, імунофлюоресцентний аналізатори. В минулому році закуплено та отримано в якості гуманітарної допомоги 42 функціональні ліжка. Лікарня в повній мірі забезпечена медикаментами та виробами медичного призначення згідно національного переліку. Ліки у стаціонарі забезпечуються безоплатно.

        В ході розмови директор КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня» ДСР Світлана Бойко повідомила, що в закладі складено План розвитку лікарні, який надано в Управління охорони здоров'я в рамках планування розвитку спроможної мережі Черкаського госпітального округу та Золотоніського кластеру.

           Факт, що лікарню не включено до спроможної мережі, а вона залишається в статусі Клініки громади ніяким чином не впливає на фінансування та розвиток лікарні, оскільки факт включення до спроможної мережі передбачає централізовані закупівлі високовартісного обладнання, яким лікарня не планує користуватись, бо не робить високоспеціалізовані дослідження та операції.

          Таким чином, фінансування та розвиток лікарні буде залишатись із таких джерел, які є на сьогодні – кошти НСЗУ (на сьогодні фінансуємось за 11 пакетами та подали пропозицію ще на один), кошти місцевого бюджету, та інші кошти, залучені із джерел, не заборонених законодавством.

          Також в планах - розвивати комплексну реабілітацію, вже є програма з розвитку даного напрямку.

        Функціонування лікарні в статусі Клініки громади не передбачає закриття закладу, а передбачає продовження співпраці медичного закладу із місцевим самоврядуванням, залучення благодійних, спонсорських, грантових коштів, розвиток спектру платних послуг.

           Разом до Перемоги! Все буде Україна!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора