A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради
Єдиний номер контакт-центру +380979709977

Імпланти для остеосинтезу вже доступні для пацієнтів, які постраждали внаслідок війни

Дата: 11.02.2023 10:33
Кількість переглядів: 56

Внаслідок повномасштабного російського вторгнення цивільні та військові страждають від поранень зі складним ураженням кісток. За останні десять місяців кількість постраждалих різко зросла.

     Імпланти для остеосинтезу — це ефективне рішення, яке допоможе постраждалим від війни росії проти України пролікувати складні ураження кісток. Для цього Міністерство охорони здоров’я України обрало три пілотні лікарні в Ужгороді, Вінниці та Черкасах, куди необхідні імпланти для остеосинтезу будуть постачатися як гуманітарна допомога.

       Міністерством охорони здоров’я України за фінансової підтримки глобальної біофармацевтичної компанії AstraZeneca, за участі міжнародного благодійного фонду Yellowblue Force Foundation відбудеться забезпечення визначених лікарень інструментами та імплантами для металоостеосинтезу. Загалом очікується, що в межах благодійного проєкту імпланти для остеосинтезу зможуть отримати більше ніж півтори тисячі пацієнтів в Україні.

       У Черкаській області в якості пілотної лікарні було визначено КНП «Черкаську обласну лікарню Черкаської обласної ради», травматологічна служба якої розташована за адресою м. Черкаси, вулиця Менделеєва 3. Лікарню обрано з урахуванням наявності спеціалізованої служби, необхідного для операцій обладнання, досвіду застосування фахівцями лікарні технології металоостеосинтезу.

          Метод металоостиосинтезу показано для:

  • складних травм та переломів, зрощення яких без оперативного втручання неможливе;
  • переломів, які становлять небезпеку можливістю пошкодження кістковими фрагментами прилеглих тканин;
  • неправильно зрощених переломів;
  • переломів, які повільно консолідуються з тривалим загоєнням кісток;
  • переломів із вторинним зміщенням уламків.

       У межах даного проєкту у якості благодійної допомоги надаватимуться саме імпланти для внутрішньої (а не зовнішньої) фіксації.

        Імпланти для проведення операцій надаватимуться безоплатно саме тим пацієнтам, які постраждали внаслідок воєнних дій (поранення цивільних чи військових внаслідок бойових дій, травми від руйнування будівель, спричинені влучанням ворожих ракет, дронів чи снарядів, та подібні травми), а не пацієнтам із побутовою чи спортивною травмою.

       Пацієнти чи їх родичі можуть звернутися з направленням від сімейного лікаря до лікаря травматолога КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня» ДСР Роєнка В.І. або попередньо записатись на прийом за Єдиним номером лікарні 0472699111 для подальшого отримання консультації.

             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора