A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради
Єдиний номер контакт-центру +380979709977

Паліативна допомога — це не про смерть, а про життя

Дата: 07.06.2022 11:53
Кількість переглядів: 490

В нашому суспільстві не прийнято говорити про хвороби та смерть. Тому, на жаль, коли в сім`ї хтось хворіє на серйозний недуг, життя цієї родини кардинально змінюється. Люди замикаються в собі. Звісно, що в такому випадку страждає не лише хворий, а й всі його рідні. Але так не має бути! Хвора людина також має право на повноцінне життя. А ще людина має право на те, аби дожити своє життя без страшного болю.

В КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня» Драбівської селищної ради з 2018 року працює стаціонарне відділення хоспісно-паліативної допомоги, яке приймає пацієнтів за направленням від сімейного лікаря. Завдяки паліативній допомозі, що надається у відділенні, родина тимчасово може передати важкого пацієнта для надання спеціалізованої паліативної допомоги та не  перебувати постійно біля ліжка хворого.

З 2020 року на базі поліклінічного відділення розпочала свою роботу мобільна паліативна служба, що складається з мультидисциплінарної команди фахівців, які надають кваліфіковану медичну, психологічну та в разі потреби, залучають соціальну та духовну підтримку важкохворим пацієнтам та їх близьким у домашніх умовах. Перевагою такого методу надання допомоги є те, що людина залишається у своїх звичних умовах життя, що сприяє психологічному комфорту пацієнта, але отримує якісний догляд та медичний супровід.

Наразі мобільна паліативна бригада КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня» ДСР обслуговує 22 паліативних пацієнти. Ми постійно підтримуємо зв'язок з пацієнтами або їх родичами засобами зв’язку один раз на тиждень та при потребі згідно графіка здійснюємо візити додому та проводимо обстеження та консультування .  

Мобільна паліативна бригада забезпечена адаптивними засобами пересування (милиці, мобільні ходунки, колісні крісла тощо), медикаментами, перев’язувальним матеріалом, засобами гігієни. Для всіх паліативних хворих, які потребують такого забезпечення, існує можливість взяти в тимчасове користування на умовах договору обладнання та засоби паліативної допомоги.

Дуже приємно, що в зміцненні матеріальної бази хоспісно-паліативної служби нам протягом кількох років допомагає Благодійний фонд «Благо-Ц». Так, нещодавно, в рамках гуманітарної допомоги, в лікарню було  передано черговий гуманітарний вантаж для паліативних хворих.

Щиро вдячні директору фонду Мілані Івановій за надану підтримку. Адже, паліативна допомога є невід'ємною та дуже важливою складовою  медичної допомоги .

Для всіх варто розуміти, що паліативна допомога — це про право кожної людини на гідну якість  життя навіть у важкій хворобі!
   
                                                                                                     

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора