A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради
Єдиний номер контакт-центру +380979709977

Відкриття відділення паліативної, хоспісної допомоги та реабілітації та інфекційного відділення

Дата: 20.08.2021 09:08
Кількість переглядів: 148

     З нагоди святкування 30-ї річниці незалежності України, 19 серпня 2021року, після капітального ремонту,  свої двері для пацієнтів відкрили два відділення:  паліативної, хоспісної допомоги та реабілітації та інфекційне відділення в КНП « Драбівська багатопрофільна лікарня» Драбівської селищної ради .

    Приємно, що сьогодні  разом зусиллями усіх рівнів влади ми покращуємо комфортні умови для наших громадян.

    Реалізувати цей проект вдалося в рамках процесу реформування спеціалізованої медичної допомоги вторинного рівня.

    У відділенні паліативної, хоспісної допомоги та реабілітації функціонує 15 ліжок, з них – 10 паліативних, 3- хоспісних, 2 – реабілітаційних. Створено мультидисциплінарну команду лікарів в складі терапевта, невролога, хірурга, психолога , соціального працівника, а також виїзна мобільна бригада для комплексного надання медичної допомоги паліативним пацієнтам.

    На відкриття завітали народний депутат України Олег Арсенюк за ініціативи якого в 2020 році із фонду соціально – економічного розвитку було виділено 7 400,0 тис. грн., для капітального ремонту приміщення, голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, депутат Черкаської обласної ради Григорій Плічко за благодійні кошти якого разом з обласним депутатом Сергієм Буцько закуплено 15 функціональних ліжок для інфекційного відділення на загальну суму 65,4 тис.грн., голова Золотоніської РДА Ірина Тернова, голова Золотоніської районної ради Борис Євмина, селищний голова Світлана Орел.

    Ремонт здійснювався на умовах співфінансування : з районного бюджету виділено 222,0 тис.грн., і 452,0 тис.грн., витрачено з власних коштів лікарні, також лікарня придбала мобільний підйомник для лежачих хворих та помпу для ентерального харчування.

     За кошти Драбівської ОТГ в сумі 210,4 тис.грн., здійснено монтаж протипожежної сигналізації та монтаж пандусів(16,4 тис.грн.).

     За сприяння народного депутата Олега Арсенюка було виділено кошти на закупівлю 20 кисневих концентраторів, які вкрай важливі для боротьби за життя пацієнтів під час пандемії COVID - 19.

     Для отримання благословення на успішну роботу та зцілення пацієнтів у медичному закладі відбувся урочистий молебень та освячення приміщень.

    Відкриття такого відділення дасть змогу тяжкохворим нашої громади отримати професійний догляд, покращити якість життя хворих та їх родин, забезпечить проведення симптоматичної терапії, тобто повноцінної паліативної допомоги.

    Адміністрація лікарні дякує представникам влади усіх рівнів та колективу лікарні за сприяння в роботі, матеріальну, моральну, фізичну підтримку та допомогу в реалізації почесної місії покращення медичної допомоги в КНП «Драбівська» багатопрофільна лікарня Драбівської селищної ради та зичить всім міцного здоров’я та благополуччя.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора