A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради
Єдиний номер контакт-центру +380979709977

ТОП-лікарів України, які сколихнули світ (до Міжнародного дня лікаря)

Дата: 07.10.2019 16:19
Кількість переглядів: 254

Професія лікаря відноситься до однієї з найдавніших. Першою професійною клятвою лікаря стала клятва Гіппократа.
З ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я в перший понеділок жовтня відзначається Міжнародний день лікаря. Це день солідарності та активних дій лікарів усього світу.
У 1971 році була створена міжнародна медична гуманітарна організація Лікарі без кордонів - Medecins Sans Frontieres, MSF. Серед засновників - Міжнародний Червоний Хрест, Мальтійський орден і ЮНІСЕФ.
Організація є незалежною, що фінансується головним чином за рахунок суспільних пожертвувань з країн, де знаходяться її представництва. MSF, діючи під егідою ООН, надає допомогу жертвам природних катастроф, збройних конфліктів, епідемій, соціальної маргіналізації більш ніж у 80 країнах світу, допомагає усім незалежно від політичної, релігійної або етнічної приналежності.
 
Щорічно близько 700 медичних працівників MSF працюють у гарячих точках світу.
 
ТОП-лікарів України, які сколихнули світ

Володимир Хавкін - вчений із Бердянська, який врятував світ від чуми та холери. Наприкінці XIX століття епідеміолог представив світові першу ефективну вакцину від холери. Його вміння оцінила Британська імперія, тому запросила до своєї найпроблемнішої колонії – Індії. Там вченого називали "великим білим цілителем", а преса нарекла його "благодійником людства".

Володимир Філатов - легендарний одеський офтальмолог, який повернув зір тисячам людей. У 30-х роках він став одним з перших у світі, хто провів успішну пересадку рогівки. Більш того, вчений самостійно сконструював інструменти і вперше почав витримувати донорські очі у льоду. Філатов є автором принципово нового методу лікування – тканинної терапії, яку широко застосовують і сьогодні.

Микола Амосов за своє життя провів 6 тисяч операцій на серці. Він перший, хто наважився зробити протезування клапана серця. Паралельно з хірургією медик писав книги про здоровий спосіб життя. Амосов вірив, що його поради допоможуть продовжити життя мільйонам людей.

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора