A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради
Єдиний номер контакт-центру +380979709977

Крок до впровадження електронної медицини

Дата: 18.12.2019 16:13
Кількість переглядів: 202

Комунальне некомерційне підприємство Драбівської районної ради Драбівська центральна районна лікаря здійснила крок до впровадження електронної медицини а саме – реєстрацію в системі eHealth.


Система eHealth дозволить пацієнтові записатися на прийом до лікаря, не виходячи з дому. Крім того, через інтернет можна буде отримати рецепт на препарат та навіть перевірити наявність ліків у аптеці чи медичному закладі. Сьогодні подібні системи використовуються у приватних лікарнях, де дані про пацієнта заносяться в електронну базу. Але E-Health стане централізованою системою, до якої зможуть долучитися усі громадяни України. 

Перший крок для користування системою eHealth – реєстрація, при якій потрібно буде вказати свій номер мобільного телефону. Ваш номер надалі буде використовуватися для підтвердження візиту до лікаря кодом. Після реєстрації в системі у пацієнта з’являється можливість записатися до будь-якого лікаря. Ви просто використовуєте функцію пошуку, обираєте потрібного вам лікаря і продивляєтеся його розклад. Система покаже вам вільні часові слоти, на які можна записатися. Після запису слот автоматично зникає, таким чином, унеможливлюючи запис на нього іншого пацієнта.

            При записі бажано вказати додаткову інформацію (суть звернення, симптоми і т.д.), яка допоможе лікарю краще підготуватися до візиту пацієнта.

Враховуючи вищевказану модель запису пацієнта до лікаря, зникає проблема черг. Ви просто приходите у вказаний час до лікаря.

Неабияка перевага системи eHealth – збереження усієї інформації про пацієнта в електронному форматі. Історія хвороби, візити до лікарів, карти щеплень, усі діагностичні і терапевтичні заходи заносяться до персонального профілю пацієнта. Це вкрай важливо, особливо, коли пацієнт звертається до іншого фахівця, якому для початку потрібно ознайомитися з анамнезом.

Наявність усієї інформації про стан здоров’я і взаємовідносини з лікарями надасть пацієнту більше можливостей потребувати якісного надання послуг та вимагати дотримання усіх норм та обов’язків зі сторони лікаря та медичного закладу. Зрештою, така система дозволить пацієнту «тримати руку на пульсі» та більш уважніше ставитися до власного здоров’я.

            Оскільки Україна має один з найвищих у світі потенціалів у сфері IT, то ми маємо усі шанси створити найкращу систему електронної медицини у Європі. Крім того, майже усі розвинені країни створювали подібні системи за технологіями 15-20-річної давнини, які вже є застарілими. Ми ж використовуємо найновітніші розробки, а також враховуємо досвід держав, які через це проходили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора