A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради
Єдиний номер контакт-центру +380979709977

Міжнародний день онкохворої дитини

Дата: 15.02.2020 14:39
Кількість переглядів: 179

 

15 лютого в світі відзначають Міжнародний день онкохворої дитини (International Childhood Cancer Day). Це день, коли можна в черговий раз нагадати суспільству про те, що дитячий рак – це проблема кожного, про те, що дитячий рак може бути виліковний, про те, що діти мають право на найкраще і своєчасне лікування і догляд.

У вересні 2001 року у Люксембурзі на черговій зустрічі Міжнародної конфедерації батьків, чиї діти хворі на онкологічні захворювання, було прийнято рішення про проведення Міжнародного дня дитини, хворої на рак. З 2003 року 15 лютого офіційно вважається Міжнародним днем дитини, що хвора на рак. Основна мета цього дня — покращити інформування суспільства про проблеми дитячих онкологічних хвороб.

Дитяча онкологія є однією з найгостріших проблем сучасного світу. Так, щорічно від онкологічних захворювань на планеті помирають 90 тисяч дітей, ще майже 180 тисячам ставлять страшний діагноз «рак».

В Україні щорічно такий діагноз отримують більше ніж тисячу дітей. Згідно з даними офіційної статистики, кожна друга дитина хвора на рак в Україні помирає. Для прикладу, в розвинених країнах така смертність не перевищує 30 %. Найбільш поширеними онкологічними захворюваннями серед українських дітей є лейкемія (рак крові) та рак головно мозку. Вони посідають друге місце серед причин смертності у дітей віком від 5-ти до 14-ти років. Перше місце посідають нещасні випадки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора