A A A K K K
людям із порушенням зору
єдиний номер контакт-центру 0979709977 КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ДРАБІВСЬКА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ" ДРАБІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ
КНП "Драбівська багатопрофільна лікарня" Драбівської селищної ради

Відбулася обласна протиракова експертна комісія

Дата: 16.04.2018 12:06
Кількість переглядів: 245

11.04.2018р. у Великому залі будинку рад Драбівської районної ради відбулося засідання виїзної обласної протиракової експертної комісії. У роботі комісії взяли участь начальник управління охорони здоров’я  Черкаської ОДА Лобас Михайло Віталійович, голова Драбівської РДА Гайдай Іван Володимирович, заступник голови Драбівської районної ради Богославець Тетяна Володимирівна.

Зповідомленням про питання  аналізу онкоепідеміологічної ситуації в Черкаській області за 2017 рік виступив  головний лікар Черкаського обласного онкологічного диспансеру Парамонов Віктор Володимирович,який наголосив,що найвагомішим моментом раннього здійснення протиракової роботи слід вважати заходи, що  сприяють своєчасному ранньому  виявленню онкологічних захворювань. Основними заходами є профілактичні скринінгові огляди населення лікарями сімейної медицини та профільними фахівцями, робота з диспансерною групою передонкопатології та диспансерною групою онкологічних пацієнтів. Значущим є також забезпеченість закладів охорони здоров’я діагностиною апаратурою із сучасними можливостями для виконання лабораторних та інструментальних методів діагностики.

З метою вивчення ситуації на місцях було здійснено бригадні виїзди фахівців КЗ «ЧООД» ЧОР до Драбівських, Золотоніських та Чигиринських закладів охорони здоров’я . Щодо стану роботи за напрямком «Онкологія» в 2017 році у Драбівському, Золотоніському, Чигиринському районах доповів лікар-хірург Самохвал К.В., який акцентував увагу на організації взаємодії первинної та вторинної ланок, ефективності раннього виявлення онкологічних захворювань та диспансеризації, шляхів вирішення проблемних питань.

Начальник управління охорони здоров’я  Черкаської ОДА Лобас М.В. запропонував більш детально розглядати конкретні випадки занедбаної онкопатології для недопущення в подальшому  недоліків медичної складової, розповів про важливість логістики та розробки маршрутів пацієнта при нагляді за пацієнтами , які є в групі ризику, або мають підозру на онкопатологію  . За результатами роботи комісії у проект Рішення було запропоновано внести зміни та прийняти його із змінами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень